Wonderen bestaan niet...?

In de jaren dat ik nu paarden behandel heb ik toch wel een aantal hele mooie dingen mee mogen maken. Over twee van die bijzondere gebeurtenissen wil ik graag vertellen.

Westendorp veulen opgegeven

Ik was pas ingeschreven op Paardenforum Bokt en wilde meer ervaring op doen. Op een gegeven moment kwam er een verhaal met de titel “zo’n klein wonder zoveel pech”. Ik las het verhaal van een meisje dat met veel moeite een veulen had gefokt. Met het dier was al zoveel mis dat de DA haar nog voor een week pijnstilling en antibiotica had meegegeven. Na die week zou het worden ingeslapen. Ook financieel hadden de problemen met het veulen behoorlijke schade aangericht. Hartverscheurend om te lezen en ik besloot hier mijn diensten aan te bieden. Het was mijn eerste veulen dat ik behandelde. De diagnose luidde onderhuidse ontsteking bij de kogel. Iets wat niet te opereren viel en enkel door antibiotica kon worden bestreden. Maar de antibiotica sloeg niet aan. ..

Ik heb op vrijdagavond het eerste contact gehad. Ben op zaterdagmorgen er voor het eerst naar toe gegaan. Ik trof een veulen dat door de pijnstilling geen pijn voelde en waar het onderbeen in een hoek van ca. 30 graden onder de kogel stond. De kogel was zo dik als van een volwassen paard. Heel akelig om te zien.

Die zaterdag heb ik haar op stal behandeld. Dat heb ik nog 3 keer om de dag herhaald. De dagen ertussen heb ik het veulen per foto behandeld. Na een week kreeg ik “door” dat ik klaar was met de behandeling en dat heb ik ook zo gezegd. Het diertje heeft het gehaald en is inmiddels behoorlijk uit de kluiten gewassen. De dierenarts is later nog terug geweest en had geen verklaring voor de genezing.

Naschrift eigenaresse

Door Bernadet: Roburt, misschien ken je mij nog. De enige reden waarom mijn (ondertussen 2 jaar oude!!) merrie nog leeft is dankzij jou.

Ik ben heel wat klinieken afgestruind en had toen een topic geopend op bokt met de vorderingen (of juist niet) over mijn merrie. Toen volgens mij nog geen jaar oud…
Ze had iets in haar kogel waar geen dierenarts achter kon komen. Jij stuurde mij toen een pb met de vraag of je langs mocht komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de moed al opgegeven had. Ik heb ja gezegd omdat ik toch niets meer te verliezen had. Volgens mij ben je in totaal 3 of 4 keer langs gekomen. Gek genoeg verbeterde ze héél snel, terwijl jij helemaal niets deed. Sterker nog, je raakte haar niet eens aan. Alleen om haar af en toe even gerust te stellen, gezien ze toch best nerveus was. Jij bent pas weg gegaan op het moment dat wij jou niet meer nodig hadden. Anders was je vast gerust nog een paar keer langs gekomen. Luna verbeterde zichtbaar en na 3 weken was zij 100% genezen. Wat je niet weet, is dat ik na jou komst de DA nog eens heb laten komen. Ik heb hem niet over jou verteld, maar hij kon niet verklaren waarom het nu beter was en ik moest het maar houden op: “Heel veel geluk.”
Dat is natuurlijk onzin, want ik weet dat JIJ dat geluk hebt gebracht.
Roburt, ik wil je nu meer dan een jaar later heel erg bedanken. Elke dag als ik naar mijn knappe meid kijk, ben ik jou dankbaar en ik vraag me af wat er was gebeurd als jij mij geen pb had gestuurd. Maar daar denk ik liever niet meer over na.
Je bent een topper!

Tinker Rocky - chronische diarree

Deze gebeurtenis speelde zich af in Weeze, Duitsland. Ik had voor Pferdeforum Niederrhein een gratis tour georganiseerd waar ik er 2 zaterdagen op uit trok. Deze mevrouw had mij een bericht gestuurd over haar Tinker ruin. Deze had chronische diarree dat al minimaal 2 jaar duurde. Bij de vorige eigenaresse had ze dit ook al. Diverse dierenartsen hadden er naar gekeken. Het dier had al diverse voersoorten gekregen, Cortison, levende culturen en diverse smeersel voor de benen. Door de continue diarree waren beide benen rood en stuk. Er zat geen haar meer op en elke dag was de eigenaresse druk om de ontlasting van de benen te wassen.

De Tinker was een echte binnenvetter en liet mij nauwelijks toe. Ik ben minimaal 15 minuten met zijn hoofd bezig geweest om “er door” te komen. De eigenaresse had zo iemand als mij nog niet bezig gezien en vroeg mij uit enige argwaan waar ik toch eigenlijk mee bezig was….? Het probleem zat immers niet bij zijn hoofd. Maar ik vertelde dat ik als er niet door kwam hij mij de behandeling niet zou toestaan. Het was een koppig paardje! Want toen ik nadien bij de plekken kwam waar ik de pijn voelde liet hij dat ook duidelijk merken. Moest toch wel even aan de kant stappen als hij het er niet mee eens was. Ik voelde verstopte darmen en ben al met al ruim een half uur bezig geweest met behandelen. Maar “iets” zei mij dat ik door moest gaan en ik het paard zou genezen. Daarna heb ik een wondhelende olie gebruikt voor de rode benen. Ik sprak met de mevrouw af dat ze elke dag een foto zou maken en die aan mij zou mailen.

Ik heb zoveel energie moeten gebruiken dat Rocky nog 10 minuten heeft staan gapen na de behandeling.

Vanaf het moment dat ik er ben geweest, is de diarree volledig gestopt en is de vacht binnen de 12 dagen erna volledig hersteld!

Naschrift eigenaresse

Ik wil graag mijn ervaringen delen van het bezoek van magnetiseur Roburt Geurts!

Ik had mijn Tinker opgegeven voor de gratis FB-actie van paardenforum Niederrhein en Roburt kwam bij ons op stal. Mijn tinker ruin Rocky was wat sceptisch tegenover hem en wilde niet echt door hem aangeraakt worden. Hij is een “beetje” koppig. Roburt sprak voor de behandeling niet met mij, hij ging in eerste instantie naar het paard. Hij had behoorlijk lang nodig om tot Rocky door te dringen, omdat hij zich niet open stelde. Op een zeker moment liet hij het toch toe en kon Roburt beginnen met zoeken. Hij ging eigenlijk direct naar zijn problematische plekken nl. de achterbenen en zijn heup.
Rocky merkte dat de behandeling geen pijn deed en ontspande. Ik moet zeggen dat Rocky nooit een paard is geweest dat zich uitbundig heeft gedragen of in iets geinteresseerd was. Maar plotseling werd hij erg kwaad toen Roburt een plek aanraakte. Ik was echt verbaasd, want zo had ik Rocky nog nooit gezien!!! Roburt vertelde toen dat deze plek hem erg veel pijn deed. Vreemd, want ik kon hem daar normaal gesproken gewoon aanraken… Daarna keek Rocky steeds naar achteren alsof hij wilde zeggen: Doe het nog een keer.. Toen Roburt klaar met hem was kwam Rocky steeds naar mij toe en ga mij een por..? Roburt en ik liepen daarna uit zijn stal en Rocky heeft toen zeker 10 minuten staan gapen. Kennelijk was het zeer vermoeiend voor hem. Roburt dacht dat hij een echte binnenvetter was en zijn gevoel letterlijk had ingeslikt in plaats van dit te uiten. Het voelde voor Roburt alsof Rocky stenen in zijn buik had.

Nu de voorgeschiedenis van Rocky:
Rocky heeft al jaren (ook bij de vorige eigenaresse) altijd problemen gehad met zijn achterbenen. Hij heeft ondanks verschillende soorten voeding, pro biotica, Cortison en verschillende soorten zalf altijd zijn benen volgesch…. Verder ging hij altijd liggen om in zijn benen te bijten (met soms open wonden en veelal rood). Meerdere dierenartsen hebben geprobeerd, maar zonder succes… Ik moest zijn benen elke 2 dagen wassen om de rommel eraf te krijgen!
Sinds de behandeling in mijn paard echt veranderd! Hij is plotseling in alles geïnteresseerd. Hij is niet meer lusteloos en laat zijn hoofd niet meer hangen. Zodra hij nu iets hoort… gaat zijn hoofd direct omhoog. Hij komt nu direct als hij mij ziet en is vol aandacht. Hij eet nu echt beter en het beste komt nog…. Hij is niet meer VIES!!! Zijn benen zijn geheeld en niet meer rood.
Hij is veel wakkerder en is gewoon vitaler.

Nogmaals dank Roburt voor je hulp aan Rocky!! We hadden alles al geprobeerd en staan nog steeds versteld van je resultaat!!! Zijn vacht is inmiddels compleet hersteld!!

Groeten

Silvia